-->
Βορειοηπειρωτικά Νέα

Θα σύρει ο Ράμα τη μητέρα του Κατσίφα για ανάκριση;

- 02 Νοεμβρίου
advertise here
Η Εισαγγελική Αρχή Αργυρόκαστρου έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για τις «αντιαλβανικές εκκλήσεις» της μητέρας του Κατσίφα.

Οι αλβανικές διωκτικές αρχές, και συγκεκριμένα ο τομέας αντιτρομοκρατικής δίωξης, άσκησε δίωξη εις βάρος της μητέρας του δολοφονηθέντα Κωνσταντίνου Κατσίϕα, Βασιλεία, για δήθεν εκκλήσεις που υποκινούν εθνικό μίσος και παραπέμπουν σε τρομοκρατικές ενέργειες, σύμφωνα με είδηση που κυκλοφόρησε η panorama.com.al και έχει ως πηγή ανάρτηση του δημοσιογράφου Artan Hoxha, γνωστού για την ιδιαίτερη σχέση του με το Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας, αλλά και τις εμπρηστικές του θέσεις κατά της Ελλάδας και της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται παρά για λόγια οργής που η χαροκαμένη μάνα Κατσίϕα ξεστόμισε πάνω από τον τάφο του παιδιού της κατά το μνημόσυνο που τελέστηκε το περασμένο Σάββατο.
Μιλώντας στο Report TV, ο Χότζα δήλωσε πως η Εισαγγελική Αρχή Αργυρόκαστρου έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για τις «αντιαλβανικές εκκλήσεις» της μητέρας του Κατσίφα.
Κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου, η 67χρονη γυναίκα ξέσπασε κατά των αλβανικών Αρχών, διότι ένα χρόνο μετά τον φόνο του γιου της δεν έχει εκδοθεί το δικαστικό πόρισμα για τα αίτια του θανάτου και τους υπαίτιους, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αγανάκτησή της για τους διωγμούς που υφίσταται ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.
Ο δημοσιογράφος Χότζα υποστηρίζει ότι η μητέρα του Κατσίφα αντιμετωπίζει κατηγορίες για το αδίκημα που προβλέπει το άρθρο 265 του Ποινικού Κώδικα και αφορά υποκίνηση μίσους ή διαμάχης μεταξύ των εθνοτήτων και της θρησκείας. Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία, το αδίκημα τιμωρείται με φυλάκιση από 2 έως 10 έτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του L&O, έως και αυτή τη στιγμή η Βασιλεία Κατσίφα δεν έχει κληθεί από την Εισαγγελία Αργυροκάστρου.
Advertisement advertise here
 

Πληκτρολογήστε αυτό που αναζητάτε και πατήστε ENTER